fbpx

ИНСТИТУЦИЈА: Универзитет у Београду, Факултет организационих наука

ЗВАЊЕ: доцент

ОБЛАСТИ ПРОФЕСИОНАЛНОГ И НАУЧНОГ ИНТЕРЕСОВАЊА: рачунарска статистика, модели статистичког учења, модели рангирања

УПОЗНАВАЊЕ:

Здраво свима, ја сам Милица, статистичарка. Да, баш та, која примењује компликоване формуле, прави графиконе, рангира и објашњава неке бројеве. Верујем да бројеви имају причу коју желе да нам испричају, а да статистика може да нам помогне да ту причу чујемо и разумемо. Ја се трудим да саслушам бројеве и да свима пренесем што већи део онога што сам чула. Када се не бавим статистиком, волим да проводим време са пријатељима, у дугим шетњама или у биоскопу уз добар филм.

МОЈА ПОСЛОВНА БИОГРАФИЈА:

Тренутно сам доцент на катедри за операциона истраживања и статистику на Универзитету у Београду, Факултету организационих наука (ФОН). Ангажована сам на извођењу наставе на основим, мастер и докторским студијама. Посебно бих издвојила ангажовање на дуалном мастер програму који ФОН реализује са Универзитетом Middlesex под називом International Business and Management, као и ангажовање на мултидисциплинарном мастер програму Рачунарство у друштвеним наукама који се реализује на Универзитету у Београду.

До сада сам објавила преко 60 научних радова, од којих је 13 објављено у индексираним часописима. Од објављених радова истиче се научни рад за који сам награђена у категорији студената докторских студија (Young Scholars for Better Statistics Award) на конференцији Better Statistics for Better Lives koju su organizovali OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) и IAOS (International Association for Official Statistics).

Стручно сам се усавршавала на Универзитету Radboud, Холандија, Универзитету Justus-Liebig, Немачка и Берлинској школи економије и права (Berlin School of Economics and Law), Немачка.

До сада сам била ангажована на неколико пројеката од националног значаја, као и на једном међународном пројекту.PANACEA И ЈА:

Велика ми је част и задовољство што сам део научног пројекта PANACEA који је на једном месту окупио младе, талентоване, ентузијастичне, стручне, а поврх свега насмејане, ведре и увек расположене истраживаче. У такав тим сам се са лакоћом уклопила и једва чекам наставак заједничких активности на реализацији пројекта. Надам се да ћемо сви заједно, у позитивној атмосфери каква је сада на почетку пројекта, наставити да радимо у периоду који је пред нама не само на реализацији пројекта PANACEA, већ и на међусобном умрежавању, као личном и професионалном развоју.