fbpx

ИНСТИТУЦИЈА: Универзитет у Београду, Факултет организационих наука

ЗВАЊЕ: доцент

ОБЛАСТИ ПРОФЕСИОНАЛНОГ И НАУЧНОГ ИНТЕРЕСОВАЊА: рачунарска симулација, пословно моделирање, машинско учење

УПОЗНАВАЊЕ:

Здраво, ја сам Никола. Некада спортиста, кошаркаш, а сада предавач и истраживач. Поред науке, истражујем и савремене технологије. Самостално сам у свој дом имплементирао смарт хоме.

МОЈА ПОСЛОВНА БИОГРАФИЈА:

Доцент сам на катедри за организацију пословних система на Универзитету у Београду, Факултет организационих наука (ФОН). Студенте учим да примењују АнyЛогиц, Венсим и Еџцел, а поред тога користим софтвере и језике као што су NetLogo, R, Python, @RISK и SPSS. Објавио сам преко 30 научних радова, а на две конференције сам добио награде за најбољи рад (CECIIS 2016 и SymOrg 2018). Стручно сам се усавршавао на Универзитету Radboud, Холандија.

Ангажован сам на више међународних и домаћих пројеката, од којих бих поред пројекта PANACEA издвојио и пројекат SUPER SAPS (увођење Стандардизоване Апликације Судства у правосудни систем Републике Србије).

Изабран сам за члана Савета Факултета организационих наука.PANACEA и ЈА:

Радује ме чињеница да се пројекат као што је PANACEA реализује на нашим просторима. Убеђен сам да ће овај пројектни тим на најбољи могући начин реализовати циљеве пројекта. Поред тога очекујем да ће рад са колегама и колегиницама у тиму поставити добре основе за будућу сарадњу, како међусобну, тако и са стејкхолдерима на пројекту.