fbpx

ИНСТИТУЦИЈА: Универзитет у Београду, Факултет организационих наука

ЗВАЊЕ: редовни професор

ОБЛАСТИ ПРОФЕСИОНАЛНОГ И НАУЧНОГ ИНТЕРЕСОВАЊА: рачунарска статистика, мапирање научно-истраживачке изврсности појединаца и институција

УПОЗНАВАЊЕ:

Редовни сам професор Универзитета у Београду – Факултета организационих наука од 2022. године. Уживам да радим са студентима и трудим се да обезбедим нове и занимљиве материјале и унапредим знања и вештине кроз интерактивна предавања. Посвећен сам вођењу завршних и мастер радова, као и пружању пуне подршке студентима у процесу запошљавања и/или наставка школовања. У многоме ми је помогло међународно искуство са других Универзитета на којима сам предавао, као и савети искуснијих колега. Испуњава ме бављење научно-истраживачким радом и поносан сам што сам као ментор и коментор до сада извео два доктората, од којих је један награђен на конференцији OECD IAOS 2018. године. Носилац сам велемајсторске титуле у шаху.

МОЈА ПОСЛОВНА БИОГРАФИЈА:

Основне, мастер и докторске академске студије сам завршио на Универзитету у Београду – Факултету организационих наука. Запослен сам од 2009. године, на Катедри за операциона истраживања и статистику. Током претходних година предавао сам на низу предмета и извео као ментор више од 60 дипломских и 30 мастер радова. Више пута сам награђен као један од најбољих предавача у семестралним студентским анкетама. Објавио сам више од 50 радова индексираних у Web of Science, који су цитирани преко 600 пута. Учествовао сам/учествујем у низу домаћих и међународних пројеката.PANACEA И ЈА:

PANACEA представља пројекат који ће ми омогућити да заједно са изузетним тимом утичем на важну област за заједницу. Посебно бих истакао да ће ми пројекат омогућити да унапредим своје лидерске вештине, да сагледам и интегришем различите експертизе чланова тима са три изузетне високо-образовне институције, као и да креирам јаку основу заједништва тима, а све са постизањем још бољих резултата у будућем раду. PANACEA ме мотивише да свакодневно учим, развијам се и помажем другима и свестан сам да бити конкурентан у области високог образовања тражи одрицање, посвећеност и прилагодљивост. Верујем да ће пројекат омогућити јачање веза са колегама из различитих научних области и да заједничким напорима објављујемо радове у водећим међународним часописима, као и да оснажимо капацитете за успешно вођење европских пројеката.