fbpx

Учешће чланова PANACEA тима на XIVСкупу привредника и научника СПИН ’23

Скуп привредника и научника (СПИН) је научни и стручни скуп који од 2003. године организује Центар за операциони менаџмент Факултета организационих наука у Београду, у сарадњи са Привредном комором Србије и Привредном комором Београда. У периоду од 6. до 7. новембра је организован четрнаести скуп.

Чланови PANACEA тима су на овој националној конференцији учествовали у оквиру сесије Примена вештачке интелигенције у пословању. На сесији је изложено седам научних радова, од којих су три резултати пројекта PANACEA:

  1. Моделовање стопе коришћења дељеног смештаја применом економетријских метода – Никола Дрињак, Милица Маричић, Марина Игњатовић
  2. Истраживање искустава корисника дељене вожње у Републици Србији – Теодора Голубовић, Милица Маричић, Вељко Јеремић
  3. Мapping the circular economy landscape: a bibliometric odyssey – Наташа Петровић, Flavio Pinheiro Martins, Александар Јововић

Презентација научних радова испраћена је дискусијом између аутора и присутне публике. Неки од изведених закључака су да моделовање понашања учесника дељеног смештаја није једноставан задатак, као и да на став о поновном коришћењу услуга компаније BlaBlacar утиче систем рецензија и перцепција сопствене безбедности током дељене вожње.

Сами научни радови ће у најскоријем року бити доступни на сајту конференције, као и у секцији научни радови и дисертације.