fbpxПРОДУЖЕЊЕ РОКА ЗА СЛАЊЕ РАДОВА

Поштоване колегинице и колеге,

Обавештавамо вас да је рок за достављање радова за интернационалну конференцију IC-SHARE 2024 продужен до 15. марта због великог броја захтева.

С нестрпљењем очекујемо Ваш допринос који ће несумњиво обогатити нашу конференцију.

Важни датуми

Рок за слање рада: 01.03.2024.
Продужени рок за предају радова: 15.03.2024.
Рок за обавештење о прихватању рада до: 01.04.2024.
Рок за плаћање котизације по специјалним ценама: 15.04.2024.
Рок за плаћање котизације по регуларним ценама: 29.04.2024.
Прелиминарни програм рада: 01.05.2024.
Одржавање конференције: 10 – 11.05.2024.

Пријава радова

Радове је потребно доставити путем Microsoft CMT система, уз напомену којој програмској области припада рад, најкасније до 01.03.2024. године. Радови се пишу на енглеском језику. Сваки аутор може да пријави највише три рада, од тога највише један као први аутор и два као коаутор. Сви радови подлежу провери оригиналности.

Селекција радова ćе се одвијати кроз двоструко слепо (анонимно) рецензирање, што значи да ће и аутори и рецензенти остати анонимни током процеса рецензије. Сви аутори морају да се придржавају следећих смерница како би осигурали анонимност рада:

 1. Уклоните имена аутора, контакт информације и афилијације из табеле за информације о ауторима која се налази у конференцијском шаблону рада (paper template). Од вас ће бити затражено да додате податке о ауторима након што рад буде прихваћен.
 2. Наведите све релевантне претходне радове (укључујући и Ваше) у трећем лицу (на пример, „Показало се да… (Smith, 2023)“; немојте користити речи „мој“ или „наш“).
 3. Уклоните захвалнице, признања и изворе финансирања. Ове информације се могу додати након што рад буде прихваћен.
 4. Радови који нису правилно анонимизирани не могу се узети у разматрање и биће враћени ауторима како би их анонимизирали.

На систем је потребно да поставите ДВЕ датотеке: верзију рада која се може уређивати (.docx формат) и ПДФ верзију рада.

Обим рада треба да буде до 5 страница (А4 формат), укључујући табеле, слике, списак коришћених извора и остале прилоге. За радове који прелазе дозвољени број страна, извршиће се доплата у износу од 6000 РСД односно 50 € по свакој прекораченој страни. За обраду текста користити следећи шаблон:

IC-SHARE шаблон за рад

Презентација рада

Сваки рад може да буде презентован од стране једног или више аутора, али сваки аутор који жели да присуствује и презентује треба да се региструје. За сваку презентацију рада уживо издвојено је 15 минута (10 минута за презентацију и 5 минута за питања и одговоре). За припрему презентације користити следећи шаблон:

IC-SHARE шаблон за презентацију

Котизација

Цена котизације укључује:

 • учешће на секцијама;
 • конференцијски материјал;
 • коктел добродошлице и свечану вечеру;
 • освежење за време пауза.

Учешће на првој међународној конференцији Интернационална конференција о економији дељења и савременим пословним моделима: Теорија и пракса ће бити према категорији учесника:

КатегоријаДо 15.04.2024.После 15.04.2024.
Аутори радова10.800 РСД (урачунат ПДВ)18.000 РСД (урачунат ПДВ)
Учесници без рада7.200 РСД (урачунат ПДВ)7.200 РСД (урачунат ПДВ)
Пратеће особе7.200 РСД (урачунат ПДВ)7.200 РСД (урачунат ПДВ)
Студенти последипломских студија*7.200 РСД (урачунат ПДВ)7.200 РСД (урачунат ПДВ)
*Студенти последипломских студија су у обавези да доставе доказ о активном студирању

Рок за плаћање котизације је 29. април 2024. године.

Уплатницу (физичко лице) или копију рачуна (правна лица) након уплате обавезно послати на мејл icshare@fon.bg.ac.rs ради евиденције. У наслову мејла обавезно навести ИД рада.

Уплата котизације за једног учесника покрива трошкове објављивања једног рада.

Упутство за плаћање за стране учеснике – ЕУР

Уплате се врше путем банковног трансфера, у складу са упутствима представљеним у документу. Трошкове трансакције (све банковне/трансферске провизије) сноси учесник и организатору је потребно уплатити пун износ наведен у табели.

Упутство за индивидуална плаћања учесника из Србије – РСД

Уплате се врше путем банковног трансфера, у складу са упутствима представљеним у документу. Уплате се врше у РСД. Трошкове трансакције (све банковне/трансферске провизије) сноси учесник и организатору је потребно уплатити пун износ наведен у табели.

Ако желите да Вам издамо рачун, доставите нам своју адресу: icshare@fon.bg.ac.rs.

Упутство за институционална плаћања учесника из Србије – РСД

Уплате се врше путем банковног трансфера, у складу са следећим упутством:

 1. Попуните следећу форму и пошаљите је на: icshare@fon.bg.ac.rs.
 2. Послаћемо вам предрачун.
 3. Уплате се врше путем банковног трансфера, у складу са упутствима представљеним у документу. Уплате се врше у РСД. Трошкове трансакције (све банковне/трансферске провизије) сноси учесник и организатору је потребно уплатити пун износ наведен у табели.
 4. Послаћемо вам рачун.

Публикације

Radovi prihvaćeni za učešće na Konferenciji će biti objavlјeni u Zborniku radova. Zbornik radova će biti postupan u elektronskom formatu na sajtu Konferencije, nakon održane Konferencije.

Objavlјenim radovima će biti dodelјen DOI broj. Radovi će biti indeksirani u Google Scholar bazi. Radovi će biti poslati na potencijalnu indeksaciju u baze WoS i Scopus.

Po završetku Konferencije, radovi koji su izloženi, se ohrabruju za proširenje i slanje u sledeće časopise:

 • Technovation – Internacionalni časopis o tehnološkim inovacijama, preduzetništvu i menadžmentu tehnologija – Indeksiran u WoS – IF(2022): 12.5 – u oblastima Engineering, Industrial (2/50), Management (9/227), Operations Research & Management Science (1/86) – AJG Rating: 3, CNRS Rating: 2, ABDC Rating: A
 • Technological and Economic Development of Economy – Časopis koji objavljuje originalna istraživanja o svim oblastima održivog ekonomskog razvoja uključujući političke, ekonomske i tehnološke ekonomske strategije – Indeksiran u WoS – IF(2022): 5.9 u oblasti Economics (74/155)
 • International Marketing Review (IMR) – Vodeći časopis posvećen unapređenju korpusa znanja u oblasti teorije i prakse internacionalnog marketinga – Indeksiran u WoS – IF(2022): 5.0 – u oblasti Business (74/155) – AJG Rating: 3, CNRS Rating: 3, ABDC Rating: A
 • Statistical Journal of the IAOS – zvanični časopis Internationalne Asocijacije za Oficijelnu Statistiku – Indeksiran u Scopus – Q3 – Economics and Econometrics – SRJ 2022 0.27