Важни датуми

Рок за слање рада: 01.03.2024.
Рок за обавештење о прихватању рада до: 01.04.2024.
Рок за плаћање котизације по специјалним ценама: 01.04.2024.
Рок за плаћање котизације по регуларним ценама: 29.04.2024.
Прелиминарни програм рада: 01.05.2024.
Одржавање конференције: 10 – 11.05.2024.

Пријава радова

Радове је потребно доставити путем Microsoft CMT система, уз напомену којој програмској области припада рад, најкасније до 01.03.2024. године. Радови се пишу на енглеском језику. Сваки аутор може да пријави највише три рада, од тога највише један као први аутор и два као коаутор. Сви радови подлежу провери оригиналности.

Селекција радова ćе се одвијати кроз двоструко слепо (анонимно) рецензирање, што значи да ће и аутори и рецензенти остати анонимни током процеса рецензије. Сви аутори морају да се придржавају следећих смерница како би осигурали анонимност рада:

  1. Уклоните имена аутора, контакт информације и афилијације из табеле за информације о ауторима која се налази у конференцијском шаблону рада (paper template). Од вас ће бити затражено да додате податке о ауторима након што рад буде прихваћен.
  2. Наведите све релевантне претходне радове (укључујући и Ваше) у трећем лицу (на пример, „Показало се да… (Smith, 2023)“; немојте користити речи „мој“ или „наш“).
  3. Уклоните захвалнице, признања и изворе финансирања. Ове информације се могу додати након што рад буде прихваћен.
  4. Радови који нису правилно анонимизирани не могу се узети у разматрање и биће враћени ауторима како би их анонимизирали.

На систем је потребно да поставите ДВЕ датотеке: верзију рада која се може уређивати (.docx формат) и ПДФ верзију рада.

Обим рада треба да буде до 5 страница (А4 формат), укључујући табеле, слике, списак коришћених извора и остале прилоге. За радове који прелазе дозвољени број страна, извршиће се доплата у износу од 6000 РСД односно 50 € по свакој прекораченој страни. За обраду текста користити следећи шаблон:

IC-SHARE шаблон за рад

Презентација рада

Сваки рад може да буде презентован од стране једног или више аутора, али сваки аутор који жели да присуствује и презентује треба да се региструје. За сваку презентацију рада уживо издвојено је 15 минута (10 минута за презентацију и 5 минута за питања и одговоре). За припрему презентације користити следећи шаблон:

IC-SHARE шаблон за презентацију

Котизација

Цена котизације укључује:

  • учешће на секцијама;
  • конференцијски материјал;
  • коктел добродошлице и свечану вечеру;
  • освежење за време пауза и
  • организовани обилазак/разгледање Београда.

Учешће на првој међународној конференцији Интернационална конференција о економији дељења и савременим пословним моделима: Теорија и пракса ће бити према категорији учесника:

КатегоријаДо 01.04.2024.После 01.04.2024.
Аутори радова9.000 РСД + ПДВ15.000 РСД + ПДВ
Учесници без рада6.000 РСД + ПДВ6.000 РСД + ПДВ
Пратеће особе6.000 РСД + ПДВ6.000 РСД + ПДВ
Студенти последипломских студија*6.000 РСД + ПДВ6.000 РСД + ПДВ
*Студенти последипломских студија су у обавези да доставе доказ о активном студирању

Рок за плаћање котизације је 29. април 2024. године.

Уплатницу (физичко лице) или копију рачуна (правна лица) након уплате обавезно послати на мејл icshare@fon.bg.ac.rs ради евиденције. У наслову мејла обавезно навести ИД рада.

Уплата котизације за једног учесника покрива трошкове објављивања једног рада.

Детаљи за уплату котизације ће бити доступни ускоро.

Публикације

Радови прихваћени за учешће на Конференцији ће бити објављени у Зборнику радова. Зборник радова ће бити поступан у електронском формату на сајту Конференције, након одржане Конференције.

Објављеним радовима ће бити додељен DOI број. Радови ће бити индексирани у Google Scholar бази. Радови ће бити послати на потенцијалну индексацију у базе WoS и Scopus.

По завршетку Конференције, одабрани радови ће, уз захтев за проширење, бити предложени за објављивање у специјалним секцијама часописа.