fbpx

др Вим Ванхавербеке

Вим Ванхавербеке (Wim Vanhaverbeke) је професор Дигиталне стратегије и иновација на Факултету за бизнис и економију Универзитета у Антверпену (Faculty of Business and Economics of the University of Antwerp). Његово тренутно истраживање се фокусира на импликације дигиталних стратегија и изазове управљања иновативним екосистемима у здравству, пољопривреди и енергетици. Објављивао је у различитим међународним часописима као што су Organization Science, Research Policy, Journal of Product Innovation Management, California Management Review, Journal of Management, Journal of Management Studies, Small Business Economics, Journal of Business Venturing, Technovation, и другим. Са Хенријем Чезброом (Henry Chesbrough) и Џоелом Вестом (Joel West) је коуредник следећих књига: “Open Innovation: Researching a New Paradigm” (OUP, 2006), “New frontiers in open innovation” (OUP, 2014) и “The Oxford Handbook of Open Innovation” (OUP, 2023). Objavio je knjigu o menadžmentu “Managing open innovation in SMEs” (CUP, 2017) и академску књигу “Researching open innovation in SMEs” (World Scientific Press, 2018).

Главни је уредник часописа Technovation и посвећени истраживач екосистема дигиталне трансформације и иновација који сарађује са различитим партнерима широм света. Основао је Европски иновациони форум (European Innovation Forum) са Хенријем Чезброом 2012. године и био је суорганизатор Светске конференције отворених иновација 2016. године (World Open Innovation Conference 2016). Често је позиван као говорник на водећим међународним конференцијама и саветник је за неколико великих компанија. Консултује и организује радионице како за велике организације, тако и за технолошке стартап-ове.

Његов допринос академској заједници признат је његовим укључивањем на листу 100 најбољих научника на светском нивоу за 2024. годину (област Пословни менаџмент/Пословна администрација) према AD Scientific Index-у.

Проф. Ванхавербеке ће представити часопис Technovation – Интернационални часопис технолошких иновација, предузетништва и менаџмента технологија.

Часопис је индексиран у Web of Science – IF (2022): 12,5 – у областима Engineering, Industrial (2/50), Management (9/227), Operations Research & Management Science (1/86) – AJG Rating: 3, CNRS Rating: 2, ABDC Rating: A.

др Чинг Т. Лиао

Чинг Т. Лиао (Ching T. Liao) је доцент пословног менаџмента на CUNEF Universidad, док је пре тога четири године радила као доцент на пословној школи NEOMA у Француској. Области истраживања које су привукле њено интересовање су: стратегије истраживања и развоја, управљање иновацијама, продуктивност, колаборативне и отворене иновације, предузетништво у неформалној економији и критични фактори развоја у земљама у развоју.

Има докторат са IESE Business School у Барселони, Шпанија, мастер Лондонске школе економије, као и мастер Универзитета Помпеу Фабра. Била је гостујући стипендиста на Deusto Business School (Сан Себастиан, Шпанија) и Copenhagen Business School (CBS) у Данској. Она је уредник рецензија у часопису Technovation од 2023. године.

Проф. Чинг ће представити часопис Technovation – Интернационални часопис технолошких иновација, предузетништва и менаџмента технологија.

Часопис је индексиран у Web of Science – IF (2022): 12,5 – у областима Engineering, Industrial (2/50), Management (9/227), Operations Research & Management Science (1/86) – AJG Rating: 3, CNRS Rating: 2, ABDC Rating: A.

др Џон В. Кадоган

др Џон В. Кадоган (John V. Cadogan) је професор маркетинга на Универзитету Лестер, Велика Британија. Његове тренутне и недавне гостујуц́е позиције укључују доживотно почасно професорско звање на Универзитету ЛУТ у Финској и другим универзитетима у Европи и Азији. Проф. Кадоган се бави истраживањима у областима међународног маркетинга, стратегије и продаје, као и методолошка истраживања која се фокусирају на питања која се односе на филозофију науке у пословном истраживању.

Објављивао је о овим темама у широком спектру часописа, укључујући часописе Journal of International Business Studies, Journal of the Academy of Marketing Science и International Journal of Research in Marketing. Његово истраживање је препознато бројним наградама и наградама часописа (укључујући European Journal of Marketing и Journal of Personal Selling & Sales Management) и професионалних удружења (укључујући Америчко удружење за маркетинг и Европску академију маркетинга).

Недавно је добио награду International Marketing Trends 2022 за животно дело, док га Универзитет Станфорд 2023. године наводи у 2% најбољих светских научника у области маркетинга.

Главни је и одговорни уредник часописа International Marketing Review (од 2014. године) и члан је уредничких одбора неколико других часописа.

Часопис који ће Проф. Кадоган представити је International Marketing Review (IMR) – водећи академски часопис посвећен унапређењу знања у теорији и пракси међународног маркетинга.

Часопис је индексиран у Web of Science – IF (2022): 5,0 – у области Business (74/155) – AJG Rating: 3, CNRS Rating: 3, ABDC Rating: A.

Пиетро Ђенари

Пиетро Ђенари (Pietro Gennari) је био главни статистичар Организације за храну и пољопривреду (Food and Agriculture Organization – ФАО) Уједињених нација. У овој улози, био је одговоран за вођење методолошког развоја, изградње капацитета и глобалног праћења индикатора одрживог развоја релевантних за ФАО. Такође је координирао ФАО статистички систем, подстичући квалитет и хармонизацију ФАО статистичких процеса и резултата, као и осигуравајући корпоративну имплементацију међународних статистичких стандарда.

У периоду 2013-2017 био је председавајући главних статистичара система УН, копредседавајући Комитета за координацију статистичких активности (CCSA) и председник Комитета за пољопривредну статистику Међународног статистичког института. Током овог периода, имао је водећу улогу у унапређењу координације глобалног статистичког система, водећи посебно у припреми заједничког доприноса УН у одабиру поједностављене листе глобалних индикатора одрживог развоја.

Пиетро Ђенари има преко 30 година професионалног искуства у областима официјелне статистике и у управљању статистичким програмима, како на националном тако и на међународном нивоу. Пре него што се придружио ФАО, радио је за Италијански национални институт за статистику (ISTAT) и за Регионалну комисију УН за Азију и Пацифик (ESCAP).

Пиетро Ђенари ће представити часопис Statistical Journal of the IAOS – званични часопис Интернационалне асоцијације за официјелну статистику (International Association for Official Statistics).

Часопис је индексиран у бази Scopus – Q3 – у области Economics and Econometrics – SRJ 2022 0.27