fbpx

IME I PREZIME: Jovana Janjić (devojački Jugović)

INSTITUCIJA: Univerzitet u Begradu – Ekonomski fakutltet

ZVANJE: asistent

OBLASTI PROFESIONALNOG I NAUČNOG INTERESOVANJA: upravljačko računovodstvo, upravljanje troškovima, računovodstveni informacioni sistemi

UPOZNAVANJE:

Rođena sam 1991. godine u Užicu, i baš tu, na obali Đetinje, provela svoje najranije detinjstvo i školske dane. U Užicu sam završila osnovnu školu i gimnaziju, kao nosilac Vukove diplome, pa se rano moglo naslutiti da će knjige uvek biti moj poziv. Iako redovan učesnik i osvajač nagrada na republičkim takmičenjima iz fizike,  2010. godine dolazim na Ekonomski fakultet, u Beograd. U želji za daljim širenjem svojih vidika, interesovanje za fiziku menja računovodstvo. Sa velikim uspehom završavam osnovne i master studije. No, i dalje sam student na mom Ekofu – na doktorskim studijama. Radoznala sam, a oprezna; umem biti i previše emotivna. Da mogu, ispravila bih sve nepravde ovog sveta. Godinama sam veliki ljubitelj pilatesa.

MOJA POSLOVNA BIOGRAFIJA:

Zaposlena sam na Ekonomskom fakulteta Univerziteta u Beogradu od 2016 godine, kao saradnik u nastavi, a od 2018. godine kao asistent. Izvodim nastavu na sledećim predmetima na osnovnim studijama: Upravljačko računovodstvo, Analiza finansijskih izveštaja, Računovodstveni informacioni sistemi, Računovodstvo troškova. Učestvujem i u izvođenju nastave na predmetu Principi računovodstva (Principles of Accounting) u sklopu akademskog programa Business and Management koji Ekonomski fakultet u Beogradu izvodi u saradnji sa Londonskom školom ekonomije. Pored projekta PANACEA, trenutno sam istraživač na projektu „Building forensic accounting capacity in Serbia”.PANACEA I JA:

Kao mladom istraživaču, PANACEA za mene predstavlja novi prozor u akademski svet usled toga što pruža priliku za upoznavanjem inspirativnih ljudi sa kojima verujem da ću i u nastavku svoje karijere imati priliku da sarađujem. Nova stečena znanja, kao i entuzijazam i želja za radom i napredovanjem koju osećam posle svakog našeg sastanka i okupljanja za mene predstavlja istinsku vrednost ovog poduhvata. Naš tim stvara osećaj pripadnosti, promoviše nesebično deljenje iskustava i ideja, što jeste u duhu PANACEA projekta. Očekujem da ćemo zajedno povećati svest o tome kako međusobnim povezivanjem možemo pomoći jedni drugima i našem okruženju.