fbpxUVODNA REČ

Sa velikim zadovolјstvom vas pozivamo na prvu Internacionalnu konferenciju o ekonomiji delјenja i savremenim poslovnim modelima: Teorija i praksa – “ IC-SHARE 2024”. Organizator ovogodišnjeg skupa je Univerzitet u Beogradu – Fakultet organizacionih nauka, u saradnji sa Univerzitet u Beogradu – Saobraćajni fakultet, i Univerzitet u Beogradu – Ekonomski fakultet, i uz podršku Fonda za nauku Republike Srbije.

Konferencija ima za cilj istraživanje naučnih oblasti koje obuhvataju koncepte ekonomije deljenja (eng. platform and gig economy, collaborative economy and consumption, on-demand economy, mesh economy, access-based economy, P2P economy, itd.) kako iz teorijske, tako i iz praktične perspektive. Konferencija će služiti kao platforma za istraživanje koncepta ekonomije deljenja čija popularnost raste, ali i kao mesto deljenja znanja o ovom konceptu između akademije, kreatora politika i šire javnosti. Sinergijom svih učesnika očekuje se jačanje kapaciteta zajednice ekonomije deljenja, kako u Republici Srbiji, tako i šire, kako i podizanje svesti o uticaju koji ekonomija deljenja može imati na društvo u celini.

Cilјevi konferencije IC-SHARE su razmena naučnih i stručnih saznanja, iskustava i prezentovanje novih rezultata u cilјu bolјeg razumevanja poslovnih modela ekonomije delјenja i povezanih poslovnih modela. Konferencija će se sastojati od plenarnih predavanja i brojnih sesija kroz koje se podstiče razmena ideja o različitim oblastima i aspektima ekonomije delјenja i omogućava sinteza teorijskog i praktičnog znanja u predmetnoj oblasti.

Prva Internacionalna konferencija IC-SHARE biće održana na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu u periodu od 10. do 11. maja 2024. godine.

U ime Programskog i Organizacionog odbora pozivamo Vas da svojim učešćem doprinesete realizaciji ovog skupa i stvaranju tradicije.

PRODUŽENJE ROKA ZA SLANJE RADOVA

Poštovane koleginice i kolege,

Obaveštavamo vas da je rok za dostavljanje radova za internacionalnu konferenciju IC-SHARE 2024 produžen do 15. marta zbog velikog broja zahteva.

S nestrpljenjem očekujemo Vaš doprinos koji će nesumnjivo obogatiti našu konferenciju.

VAŽNI DATUMI I ROKOVI

Rok za slanje rada: 01.03.2024.
Produženi rok za predaju radova: 15.03.2024.
Rok za obaveštenje o prihvatanju rada: 01.04.2024.
Rok za plaćanje kotizacije po specijalnim cenama: 15.04.2024.
Rok za plaćanje kotizacije po regularnim cenama: 29.04.2024.
Preliminarni program rada: 01.05.2024.
Održavanje konferencije: 10 – 11.05.2024.

PREDSEDNIK PROGRAMSKOG ODBORA

Doc. dr Tanja Živojinović, Univerzitet u Beogradu – Saobraćajni fakultet,
e-mail adresa: t.zivojinovic@sf.bg.ac.rs

PREDSEDNIK ORGANIZACIONOG ODBORA

Doc. dr Milica Maričić, Univerzitet u Beogradu – Fakultet organizacionih nauka,
e-mail adresa: milica.maricic@fon.bg.ac.rs