fbpx

INSTITUCIJA: Univerzitet u Beogradu – Fakultet organizacionih nauka

ZVANJE: docent

OBLASTI PROFESIONALNOG I NAUČNOG INTERESOVANJA: računarska statistika, modeli statističkog učenja, modeli rangiranja

UPOZNAVANJE:

Zdravo svima, ja sam Milica, statističarka. Da, baš ta, koja primenjuje komplikovane formule, pravi grafikone, rangira i objašnjava neke brojeve. Verujem da brojevi imaju priču koju žele da nam ispričaju, a da statistika može da nam pomogne da tu priču čujemo i razumemo. Ja se trudim da saslušam brojeve i da svima prenesem što veći deo onoga što sam čula. Kada se ne bavim statistikom, volim da provodim vreme sa prijateljima, u dugim šetnjama ili u bioskopu uz dobar film.

MOJA POSLOVNA BIOGRAFIJA:

Trenutno sam docent na katedri za operaciona istraživanja i statistiku na Univerzitetu u Beogradu, Fakultetu organizacionih nauka (FON). Angažovana sam na izvođenju nastave na osnovim, master i doktorskim studijama. Posebno bih izdvojila angažovanje na dualnom master programu koji FON realizuje sa Univerzitetom Middlesex pod nazivom International Business and Management, kao i angažovanje na multidisciplinarnom master programu Računarstvo u društvenim naukama koji se realizuje na Univerzitetu u Beogradu.

Do sada sam objavila preko 60 naučnih radova, od kojih je 13 objavljeno u indeksiranim časopisima. Od objavljenih radova ističe se naučni rad za koji sam nagrađena u kategoriji studenata doktorskih studija (Young Scholars for Better Statistics Award) na konferenciji Better Statistics for Better Lives koju su organizovali OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) i IAOS (International Association for Official Statistics).

Stručno sam se usavršavala na Univerzitetu Radboud, Holandija, Univerzitetu Justus-Liebig, Nemačka i Berlinskoj školi ekonomije i prava (Berlin School of Economics and Law), Nemačka.

Do sada sam bila angažovana na nekoliko projekata od nacionalnog značaja, kao i na jednom međunarodnom projektu.PANACEA I JA:

Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam deo naučnog projekta PANACEA koji je na jednom mestu okupio mlade, talentovane, entuzijastične, stručne, a povrh svega nasmejane, vedre i uvek raspoložene istraživače. U takav tim sam se sa lakoćom uklopila i jedva čekam nastavak zajedničkih aktivnosti na realizaciji projekta. Nadam se da ćemo svi zajedno, u pozitivnoj atmosferi kakva je sada na početku projekta, nastaviti da radimo u periodu koji je pred nama ne samo na realizaciji projekta PANACEA, već i na međusobnom umrežavanju, kao ličnom i profesionalnom razvoju.