fbpx

Deljenje PANACEA trenutaka za ekonomiju deljenja

Kraj godine članovi PANACEA tima su proveli stičući, deleći i razmenjujući znanja o ekonomiji deljenja, na konferencijama i internim sastancima. Početak novembra (7-8. novembar) započet je učešćem na XIV Skupu privrednika i naučnika SPIN ’23, gde su članovi PANACEA tima sa izuzetnim zadovoljstvom uzeli učešće na panelu „Uloga ekonomije deljenja u održivosti privrede“. Snaga ovakvih inicijativa je u saradnji naučnika i istraživača iz različitih oblasti, ali i sa pionirima ekonomije deljenja u Republici Srbiji.

Potom su članovi tima od 22. do 23. novembra učestvovali i na Balkans Go Circular konferenciji, koja se održala na Fakultetu organizacionih nauka, a na temu cirkularne ekonomije, i koja je tom prilikom okupila preko 500 učesnika u hibridnom formatu. Projekat PANACEA je bio deo konferencije, a učesnici na konferenciji su imali priliku da se dodatno informišu o ovom projektu i inicijativi, kao i o predstojećoj IC-SHARE 2024 konferenciji.

Nakon Balkans Go Circular konferencije, članovi PANACEA tima su od 24. do 25. novembra učestvovali i na internacionalnoj konferenciji Danube cup, konferenciji na temu obrazovanja u oblasti preduzetništva (Entrepreneurship Education), gde je internacionalnoj publici predstavljen projekat PANACEA, kao i predstojeća IC-SHARE 2024 konferencija.

Nakon učešća na tri konferencije, članovi tima su 14. decembra na Saobraćajnom fakultetu održali radni sastanak. Tim povodom pored rekapitulacije dosadašnjih rezultata i analize metrika uspešnosti, posebna pažnja je posvećena izazovima koji nas očekuju u nadolazećoj, trećoj godini projekta.

Na kraju ove godine, jedno je sigurno – rešenosti i entuzijazma ne manjka! PANACEA tim sa radošću iščekuje sve predstojeće aktivnosti i izazove.